+31648262064 +31642073703    info@vyanahmadhav.nl

Mystieke Muzikale Wereldreis

Ron Stokking alias Vyanah en Henk van Glabbeek alias Madhav nemen de luisteraars mee op een unieke Mystieke Muzikale Wereldreis, een magisch concert vol prachtige mystieke klanken en boeiende informatie en anekdotes over de bespeelde instrumenten. Het concert is uniek omdat nooit eerder twee muzikanten een zulke verscheidenheid van instrumenten ten gehore brengen. Een concert boeiend voor een heel breed publiek van jong tot oud.

De multi-instrumentalist Henk van Glabbeek heeft zich laten inspireren door muzikale tradities vanuit de hele wereld. Tussen 1980 en 1995 heeft hij als Hindoemonnik over de wereld gereisd en zich ondergedompeld in de mystiek van muziek, mantra’s en klank. In 2009 richtte hij de Stichting One World Jam op. Met deze stichting heeft Henk vele muziekprojecten opgezet, die allemaal met elkaar gemeen hadden dat er bruggen werden geslagen tussen muzikanten uit verschillenden culturen. Deze muzikanten met roots van over de hele wereld brachten al die verschillende instrumenten in zijn leven.


Samen met Ron Stokking, multi-instrumentalist en producer, treedt Henk van Glabbeek op met instrumenten uit oude mystieke tradities van over de hele wereld. De snaarinstrumenten die hij live bespeelt zijn de Perzische Tar, Setar, Shourangiz, de Oed uit het Midden-Oosten, Chinese Guzheng harp en de Indiase Sitar. Tevens bespeelt hij blaasinstrumenten zoals de Perzische Ney, Chinese Xiao, Japanse Shakuhachi, Indiase Bansuri, Armeense Duduk, Roemeense kaval en de Native Lakota fluit. Terwijl Henk het publiek aan de hand van deze instrumenten meeneemt op reis begeleidt Ron hem met het spelen van magische klinkende soundscapes en etnische percussie instrumenten zoals de framedrum en udu.

Kortom, een unieke ervaring van prachtige klanken en boeiende anekdotes. Een concert die de luisteraar op vele vlakken zal inspireren.